Peuterschool

Op de peuterschool van kinderdagverblijf Small zijn alle kinderen van twee tot vier jaar van harte welkom. Jouw kind speelt met uitdagende materialen en uiteraard met andere kinderen. De pedagogisch medewerkers doen leuke spelactiviteiten met de kinderen in het kader van voor- en vroegschoolse educatie (VVE). De activiteiten zijn gericht zijn op acht verschillende, specifieke ontwikkelingsgebieden van het jonge kind. Met de activiteiten stimuleren we deze ontwikkelingsgebieden bij de peuters. We doen dit uiteraard ongedwongen en houden rekening met individuele behoeften en verschillen in tempo. Small, ouders en basisscholen zijn erg tevreden over deze methode en ervaren dat kinderen er veel plezier in hebben. Het is een hele goede, maar ongedwongen voorbereiding op de basisschool.

Peutervolgsysteem

Op de peuterschool van Kinderdagverblijf Small hanteren we het peutervolgsysteem.  Het is geen beoordelingssysteem. Wij vinden dat peuters vooral kind moeten kunnen zijn. Het systeem helpt ons en ouders om een kind te volgen in zijn of haar ontwikkeling. Het geeft ouders een beeld van wat hun kind graag doet en hoe het zich voelt. We houden de ontwikkelingen bij op basis van het CITO principe LVS ( Leerling Volg Systeem) voor jonge kinderen. Geen enkel kinderdagverblijf besteedt zoveel aandacht aan de ontwikkeling van zijn peuters.

Hoe werkt het peutervolgsysteem? Regelmatig wordt voor alle peuters in de leeftijd vanaf drie jaar het observatieformulier ingevuld en een test afgenomen. Op basis van betrouwbare en objectieve informatie dragen wij na overleg met jou informatie over aan de basisschool. De meeste basisscholen werken ook met ons systeem in groep 1 of 2, zodat met dezelfde informatie de kinderen ook in groep 1 en 2 gevolgd kunnen worden. Het systeem kent een doorlopende lijn van kinderdagverblijf naar basisschool. Het observatieformulier geeft een goed beeld van:

 • Persoonlijkheidsontwikkeling
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Motorische ontwikkeling
 • Beeldende en creatieve ontwikkeling

De toets bij peuter geeft een beeld van:

 •  Taalontwikkeling
 •  Waarneming
 •  Denkontwikkeling
 •  Oriëntatie op ruimte en tijd

Toets in spelvorm

De kinderen mogen een 'spelletje' met de pedagogisch medewerker doen. De pedagogisch medewerker leest de toets op en het kind kan een plaatje aanwijzen. Als het kind er niet aan toe is, wordt de toets afgebroken en op een later moment afgenomen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit drie plaatjes waarbij ze moeten kiezen welk plaatje een bepaald begrip het best weergeeft. Het volgsysteem kent vijf niveaus: De scores lopen van A (goed tot zeer goed) t/m met E (zeer zwak en zwak). De scores worden met jou besproken tijdens de 10-minutengesprekken.  Op de peuterschool hebben we twee vaste pedagogisch medewerkers. 

Openingstijden en tarieven

Maandag t/m vrijdag van 07.30  –  18.30  uur. Wij verzorgen eten en drinken, activiteiten, luiers, reservekleding bij eventuele 'ongelukjes' voor kinderen die nog niet helemaal zindelijk zijn en om 12.00 uur wordt met de kinderen gezamenlijk een boterham gegeten. Alle verzorgingsmaterialen zijn bij de prijs inbegrepen. Peuterschool Small is alleen gesloten tussen Kerst & Oud & Nieuw en op officiële en erkende nationale feestdagen. Daarnaast zijn we één keer per jaar één dag gesloten tijdens onze interne trainingsdag. Over dit laatste word je uiteraard tijdig geïnformeerd.

Vrijblijvend inschrijven

Wij willen niets liever dan alle kinderen een plekje geven op de peuterschool. Daarom raden wij je aan om jouw peuter zo vroeg mogelijk in te schrijven, zelfs wanneer het nog maanden duurt voordat jouw peuter twee wordt. Dan ben je tenminste verzekerd van een plaats!

Contact

Kinderdagverblijf Small BV
Apeldoornselaan 294-304
2573 LX Den Haag

070 - 36 00 721
Stagiaire

Stagiaire

Geplaatst op: 2024-02-15

Wij doen graag gek met onze lieve stagiaire Yasmina, als zij binnen komt roepen alle kinderen: Mina, Mina.   

Lees meer Meer nieuws
Valentijn

Valentijn

Geplaatst op: 2024-02-15

Valentijnsdag ?? vier je natuurlijk met je vrienden bij Small.  Ook al zijn wij elke dag lief voor elkaar, op valentijnsdag knuffelen wij extra met elkaar.

Lees meer Meer nieuws
 • Manager kinderdagverblijf Small

  Elma
 • Dank jullie wel !

  Mama van Noah en Rafael
Elma

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.