Veiligheid en hygiëne bij Kinderdagverblijf Small

Over saai beleid moeten we het ook even hebben. Dat beleid is cruciaal voor een veilige en gezonde omgeving voor jouw kind als jij aan het werk bent of studeert. Afspraken, maatregelen en eisen die de veiligheid van de kinderen waarborgen, hebben we beschreven in beleid, veiligheidsprotocollen en werkafspraken met onze medewerkers. Als je wilt, kun je dat op de locaties inzien. Bovendien verlangt de overheid van kinderopvangorganisaties dat ze zich aan wettelijke regels houden. O.a. aan regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en hygiëne. De GGD controleert de locaties van Small periodiek op de naleving van die regels namens de gemeente Den Haag. 

Jouw kind is veilig bij onze kinderdagverblijven in Den Haag

We hebben er alles aan gedaan om jouw kind zich net zo veilig te laten voelen als bij jou thuis. Om te beginnen hebben we de locaties in Escamp (Apeldoornselaan) en Ypenburg (Fluitschiplaan) heel zorgvuldig geselecteerd. De locaties zijn veilig ingericht en we houden alles in topconditie. Kortom: een schone, mooie en veilige plek voor jouw kind.Buitenspelen gebeurt in onze eigen speeltuin en de eigen moestuin op eigen terrein.

Gezonde en hygiënische omgeving voor jouw kind

Het waarborgen van gezondheid en hygiëne is ontzettend belangrijk bij jonge kinderen. Bovendien verlangt de overheid van kinderopvangorganisaties dat ze bepaalde gezondheids- en hygiëneregels naleven. De GGD inspecteert onze opvanglocatie jaarlijks namens de gemeente Den Haag specifiek ten aanzien van deze regels.

Kinderen zijn nog gevoelig voor virussen en bacteriën. Daarom moeten ze bij ons regelmatig hun handen wassen; na toiletbezoek, voor en na het eten, na het buitenspelen, etc. Afdrogen doen we niet met handdoeken waarin bacteriën kunnen ophopen, maar met absorberend papier. Ook buiten hebben we een handenwasgelegenheid. Alle gezondheids- en hygiënemaatregelen hebben we beschreven in beleidsdocumenten en werkafspraken met onze medewerkers. En in onze werkoverleggen bespreken we de gezondheid en hygiëne natuurlijk standaard.

Bij warm en zonnig weer smeren we de kinderen in met zonnebrandcrème, zonodig meerdere keren. We proberen dan ook zoveel mogelijk buiten- en wateractiviteiten te doen. Bij temperaturen boven de 30 graden Celsius blijven we zoveel mogelijk binnen en zorgen we voor rustige activiteiten om de hitte de baas te kunnen. We hanteren dan een zomer-warmteprotocol.

Zieke kinderen

Als jouw kind ziek is, kun je hem of haar niet naar de opvang brengen. Maar wat is ziek? Daarvoor hebben we duidelijke regels beschreven, die je bij de inschrijving uitgelegd krijgt. De regels hebben we om te voorkomen dat andere kinderen ook ziek worden. Wij houden de vaccinatiegegevens van kinderen bij op het kindgegevensformulier. Omdat deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma in Nederland niet verplicht is, kunnen we niet uitsluiten dat ook ongevaccineerde kinderen onze locaties bezoeken. 

Wij weren ongevaccineerde kinderen niet. Het weren heeft niet alleen geen zin, het is bovendien wettelijk verboden. Besmettingsgevaar bestaat al in de periode dat er nog geen symptomen zijn (incubatieperiode). Overigens is de kans zeer klein dat een ongevaccineerd kind andere kinderen besmet met een ziekte. Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt kinderen tegen twaalf infectieziekten. Die komen in Nederland zelden meer voor. Bovendien zullen de meeste andere kinderen uit de groep wel gevaccineerd zijn en dus geen risico lopen.

Wat doet Kinderdagverblijf Small om risico’s te beperken?

Vaccineren biedt helaas geen garantie dat kinderen nooit een kinderziekte kunnen krijgen of besmet worden door een virus of bacterie. Zodra bij ons bekend is dat een besmettelijke ziekte heerst en kinderen bij Small ziek zijn, zorgt de vestigingsmanager er altijd direct voor dat de hygiëneregels verder worden opgeschroefd. Zo beperken we de kans op verspreiding zoveel mogelijk. Ook informeert de vestiging ouders dat de kinderziekte heerst en over eventuele maatregelen die ouders moeten nemen. Daarnaast informeren we ook altijd de GGD.

Voor de meeste kinderziektes geldt dat besmette kinderen gewoon naar de opvang kunnen komen. Als dit niet het geval is of als een ziekte bepaalde risico’s met zich meebrengt (bijvoorbeeld bij een ziekte als de Rodehond, die risico met zich meebrengt voor zwangere vrouwen), dan worden ouders daarover geïnformeerd.

Wil je meer weten over kinderziektes en het Rijksvaccinatieprogramma? Kijk dan op de speciale website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Contact

Kinderdagverblijf Small BV
Apeldoornselaan 294-304
2573 LX Den Haag

070 - 36 00 721
Stagiaire

Stagiaire

Geplaatst op: 2024-02-15

Wij doen graag gek met onze lieve stagiaire Yasmina, als zij binnen komt roepen alle kinderen: Mina, Mina.   

Lees meer Meer nieuws
Valentijn

Valentijn

Geplaatst op: 2024-02-15

Valentijnsdag ?? vier je natuurlijk met je vrienden bij Small.  Ook al zijn wij elke dag lief voor elkaar, op valentijnsdag knuffelen wij extra met elkaar.

Lees meer Meer nieuws
  • Manager kinderdagverblijf Small

    Elma
  • Dank jullie wel !

    Mama van Noah en Rafael
Elma

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.