Kinderopvangtoeslag

Hoe werkt kinderopvangtoeslag? 

Of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen en hoeveel, hangt af van:

Maximumuurtarief en aantal uur

Je kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Er geldt ook een maximumuurtarief.

Inkomensgrens

Het hangt van jouw (gezamenlijk) inkomen af hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt. Hoe meer je verdient, hoe minder kinderopvangtoeslag je krijgt. Ook bestaat er een inkomensgrens. Is jouw inkomen € 118.189 of hoger? Dan krijgt je voor het kind met de meeste opvanguren geen kinderopvangtoeslag meer. Voor een tweede en volgende kind kun je nog wel kinderopvangtoeslag krijgen. Je moet wel beide kinderen opgeven.

Wil je weten hoeveel kinderopvangtoeslag je met jouw inkomen kunt krijgen? Maak dan een proefberekening.

Stoppen met werken: nog 3 maanden kinderopvangtoeslag

Stop je met werken of word je werkloos? Dan heb je nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag. 

Ga je binnen deze 3 maanden niet werken? Of geen opleiding, inburgeringscursus of traject naar werk volgen? Dan heb je na deze 3 maanden geen recht meer op kinderopvangtoeslag. Je moet de kinderopvangtoeslag dan zelf stopzetten. Heb je minder opvanguren gebruikt dan het aantal uren waar je recht op hebt? Dan mag je de uren die je over hebt ook na deze 3 maanden gebruiken. Heb je deze uren gebruikt? Zet de kinderopvangtoeslag dan stop. Dit moet in ieder geval voor 31 december.

Gelijk aantal opvanguren

Heb je meer kinderen die naar de kinderopvang gaan? Voor het kind met de meeste opvanguren krijg je een lagere vergoeding. Heb je kinderen met evenveel opvanguren? En zijn de kosten niet even hoog? Dan krijg je voor het kind met de hoogste kosten een lagere vergoeding. Eerder was dit het kind met de laagste kosten. Hierdoor kun je iets minder kinderopvangtoeslag krijgen.

Uitbetalen

 1. De Belastingdienst betaalt de toeslag op jouw eigen rekening. Je kunt de toeslag ook laten uitbetalen aan Kinderdagverblijf Small.

 2. Voor de overige voorwaarden verwijzen wij naar de informatiefolder van de kinderopvangtoeslag of naar de website van de belastingdienst.

Jouw IBAN en dat van Kinderdagverblijf Small bij jouw aanvraag kinderopvangtoeslag.

Wanneer je jouw kinderopvangtoeslag  aanvraagt, vraagt de belastingdienst om het International Bank Account Number (IBAN) van Kinderdagverblijf Small en van jouzelf. Het IBAN van Kinderdagverblijf Small is NL12RABO0310278589. Jouw eigen IBAN vind je terug op jouw bankrekeningoverzicht.

Vanuit de Brancheorganisatie Kinderopvang zijn wij erop gewezen dat wij de ouders erop moeten attenderen, dat bij iedere wijziging in de opvang, deze moet worden doorgegeven aan de Belastingdienst. Als er meer uren opvang worden genoten, maar deze niet in de aanvraag zijn verwerkt, wordt dit niet automatisch verrekend door de Belastingdienst. Hiervoor moeten eerst de uren worden aangepast bij de aanvraag.

Dit houdt in dat wij je aanraden bij iedere extra dag de maand erop een wijziging door te voeren. De maand daarop kijk je weer of de uren anders zijn dan de maand ervoor, en dit kun je dan aanpassen als dit het geval is. Als de uren iedere maand gelijk zijn, hoef je niets te doen.

Contact

Kinderdagverblijf Small BV
Apeldoornselaan 294-304
2573 LX Den Haag

070 - 36 00 721
Peuterjudo

Peuterjudo

Geplaatst op: 2021-07-27

Sinds kort gaan wij naar Peuterjudo, we leren om de basis technieken van judo. Elke ochtend vragen we of we vandaag weer naar judo mogen. 

Lees meer Meer nieuws
Kinderkook cafe Small

Kinderkook cafe Small

Geplaatst op: 2021-07-27

Ons kinderkook cafe is weer geopend, vandaag hebben wij onze eigen lunch gemaakt. 

Lees meer Meer nieuws
 • Aan het woord

  Samantha
 • Aan het woord

  Shamila
 • Burgemeester

  Van Aartsen
Samantha Shamila

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.